05 90 71 360
Celjska cesta 40
3320 Velenje
Danes odprto še:
Show menu

2. Velenjkin dobrodelni pohod na Koželj

Po uspešnem 1. Velenjkinem dobrodelnem pohodu na Koželj smo letos ponovno zavihali rokave, zavezali pohodne čevlje in stopili skupaj na pomoč Velenjčanu Enisu Musiću, ki ga je pri rosnih 19 letih nesreča prikovala na invalidski voziček. Odziv je bil izjemen in Velenjčani ste tudi tokrat pokazali veliko mero sočutja do sočloveka – več kot 560 obiskovalcev je s svojim prispevkom napolnilo dobrodelni sklad. Hvala vsem.

Veseli smo, da smo skupaj zbrali kar 7.500 EUR! Z vašimi donacijami smo zbrali 5.420 EUR, ki jih je z dodatnimi 1.080 EUR obogatil nakupovalni center Velenjka in s 1.000 EUR podjetje Plastika Skaza. Manager Velenjke Janez Korpič je na dogodku Enisu Musiću predal vrednostni bon, s katerim si bo Enis lahko kupil nov športni invalidski voziček in s tem dosegel nove zmage za slovensko nacionalno reprezentanco v košarki na invalidskih vozičkih.

V zameno za donacijo smo udeležence razveselili s spominsko majico pohoda, Šaleški biser je poskrbel za osvežitev, restavracija Popolna skleda pa za toplo malico. Otroke je NC Velenjka razveselil tudi z diplomo, Baloni Magic z baloni,  čokoladnica Lucifer pa s sladkim čokoladnim presenečenjem. Za pomoč pri izvedbi dogodka se zahvaljujemo tudi Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske.

Cel dan je bil z nami v Velenjki tudi Enis Mušić. Številni so z njim pokramljali, nekateri so se z njim celo pomerili v metanju na koš iz invalidskega vozička ter tako za trenutek stopili v njegove čevlje. Hervis je med vsemi, ki so metali na koš, dvema srečnima izžrebancema podaril košarkaško žogo, med udeležence pohoda pa razdelil tudi praktične nagrade.

Pobudnik dobrodelnega pohoda in glavni pokrovitelj je nakupovalni center Velenjka, organizator pohoda pa Triatlon klub Velenje. Po pohodu nas je čakala še zaključna prireditev, kjer smo ob 18. uri Enisu Musiću predali vrednostni bon v višini zbranih sredstev, se zabavali v družbi Mojega radia in uživali v nastopu plesne skupine M-dance studio ter simpatične pevke Pie Katarine Kremžar.

Hvala, da ste bili z nami in podprli dobrodelni dogodek!