05 90 71 360
Celjska cesta 40
3320 Velenje
Danes odprto še:
Show menu

Velikonočni sejem v Velenjki

V petek in soboto, 23. in 24. marca, smo obiskovalce presenetili z velikonočnim sejmom in vsak se je lahko sprehodil skozi stojnice z bogato ponudbo velikonočnih izdelkov in storitev. Priljubljeni tradicionalni izdelki domače obrti, med katerimi so bile velikonočne butare, izdelki iz ličja in aranžmaji iz suhega cvetja, so navdušili obiskovalce, ki so uživali tudi v domači potici, pletenih izdelkih in številnih drugih dobrotah iz velikonočne košare. Priznani slovenski umetniki so razstavili svoje umetnine in predstavili vseslovenske tehnike izdelave pisanic – od belokranjske in prekmurske do adlešiške.


Iz srca so se zabavali tudi mlajši obiskovalci, saj so čez vikend potekale ustvarjalne delavnice. Udeležili so se jih lahko otroci sami ali pa v družbi svojih staršev. Skupaj smo izdelovali pisanice, leskove vitre in velikonočne dekoracije iz koruznega ličja, kot so zajčki, ptički, cvetovi.


V sodelovanju z vrtci v Velenju in Mozirju smo organizirali tudi čudovito razstavo otroških risbic. Otroci so ustvarjali na temo pomladi in Velenjko okrasili s svojo domišljijo. Razstavaje še vedno na voljo in si jo lahko ogledate vse do 8. aprila v prvem nadstropju nakupovalnega centra. Pridite, med umetninami boste morda našli tudi risbico vašega otroka.