05 90 71 360
Celjska cesta 40
3320 Velenje
Danes odprto še:
Show menu

2. Velenjkin dobrodelni pohod na Koželj

23. 4. 2019

Pridružite se nam v soboto, 18. maja, na drugem dobrodelnem pohodu na Koželj. Skupaj bomo osvojili vrh in stopili na pomoč lokalnemu košarkarskemu heroju na invalidskem vozičku Enisu Musiću.

Po odmevnem odzivu na 1. pohod na Koželj tudi letos nadaljujemo tradicijo in v sodelovanju partnerji organiziramo dobrodelni dogodek. Tokrat bomo pomagali someščanu Enisu Musiću, ki je lahko pravi vzor v trenutkih, ko v življenju ne gre po načrtih. Enis, ki ga je nesreča pri rosnih 19 letih prikovala na invalidski voziček, je nov zagon našel v košarki. Z vztrajnostjo, pogumom in optimizmom se je pridružil košarkarski ekipi na vozičkih ter se povzpel vse do vrha – slovenske nacionalne reprezentance.

Sedaj se bomo do vrha povzpeli tudi mi in mu priskočili na pomoč – vsa sredstva zbranih prijavnin mu bomo namreč podarili za nakup novega športnega invalidskega vozička, s katerim bo lahko tudi sam osvajal nove vrhove in dosegal še višje zmage.

Pridružite se nam na pohodu

Na dobrodelnem pohodu se nam lahko pridruži prav vsak! V soboto, 18. maja, se od 9.00 dalje oglasite v Velenjki, kjer bomo v prvem nadstropju pred trgovino CCC postavili prijavni pult. Prijavite se in v svojem tempu krenite proti Kožlju. Pa brez skrbi, če dopoldne ne utegnete. Na pohod se lahko odpravite kadarkoli, vse do 17.00, ko bomo prijave zaprli.

Prijavnina v celoti namenjena donaciji

Ob prijavi vplačate prijavnino, ki znaša 5 €* (za otroke do 12 let ni prijavnine) in gre v celoti v dobrodelni sklad, namenjen Enisu Musiću. Zbrana sredstva prijavnin bo z donacijo dopolnil tudi Nakupovalni center Velenjka.  

Vsak udeleženec pohoda prejme ob prijavi spominsko majico pohoda, plastenko z vodo in kupon za brezplačno malico. Otroci prejmejo tudi diplomo za uspeh in sladko presenečenje.


Z zagonom do vrha

Opremljeni in polni zagona se odpravite proti Kožlju. Nič zato, če ne poznate poti. Na startu vas bodo v pravo smer napotili usmerjevalni znaki in prijazni redarji, celotna pot pa bo tudi lepo označena. Ker vemo, da nismo vsi športniki po duši, smo za vas pripravili dve različno zahtevni označeni poti. Na startu izberite, po kateri se boste vzpeli, in sledite znakom.

Za vse lačne pohodnike bomo ob vrnitvi (od 10.00 do 18.00) v restavraciji Popolna skleda pripravili malico. Ne pozabite na vrhu Kožlja ožigosati kartonček, s katerim dobite brezplačen topel obrok.

Zaključna prireditev

Ob 18.00 vabljeni vsi pohodniki in podporniki na zabavno prireditev, ki bo lepo zaključila 2. Velenjkin dobrodelni pohod na Koželj. Enisu Musiću bomo predali vrednostni bon v višini zbranih sredstev, za atraktivno vzdušje pa bosta poskrbela M-dance studio in pevka Pia Katarina Kremžar.


Poskusite tudi vi košarko na vozičku

Cel dan bo z nami v Velenjki tudi Enis Musić. Lahko ga boste spoznali, z njim pokramljali in celo metali na koš. Po želji boste lahko vstopili v njegove čevlje – se preizkusili v košarki na vozičku.

* Udeležba na pohodu je možna tudi brez prijavnine, kar pomeni brez donacije. V tem primeru udeleženec ni upravičen majice, malice in plastenke vode.